Spela på odds på nätet

 

Hur fungerar det?

Odds är kort sagt spel på sannolikhet. Eller rättare sagt, du spelar på chansen att A inträffar istället för B. För att ta ett enkelt exempel: om du singlar slant är sannolikheten för krona och klave lika stor. Om du singlar slant 1000 gånger och satsar på krona varje gång kommer du, sannolikt, att vinna lika ofta som du förlorar. Detta vore inte ett bra spel för varken spelbolag eller spelare. Låt oss fundera på tärningar istället. Sannolikheten att du slår en fyra är 1/6. Här blir oddsen mer intressanta eftersom sannolikheten att du INTE slår en fyra är 5/6. Ett bet på att du inte slår en fyra kommer därför ge mindre vinster.

På samma vis fungerar det med fotboll. Låt oss leka med tanken att Real Madrid skulle möta Brommapojkarna. Snillena som räknar ut oddsen resonerar då att av 100 matcher skulle Real troligen vinna de allra flesta, låt säga 90. Oddset blir då 1,1. Omvänt så blir oddset på Brommapojkarna 10,0. En satsad hundralapp på Real Madrid betalar 110 kronor vid vinst, medan en satsad hundring på BP betalar 1000 spänn vid en osannolik seger.

Odds på nätet

Nätet är en utmärkt plattform för odds, eller så kallad betting. Eftersom du sitter uppkopplad har du tillgång till alla världens spelmöjligheter. Oftast handlar det om sport: fotboll, ishockey, bandy, osv. Men nu för tiden kan du spela på det mesta. T.ex. vem som vinner Melodifestivalen. Nästa vinnare av Nobels fredspris. Oddset på Bono var i skrivande stund (hösten 2014) 101 gånger pengarna. Inte nog med att du kan spela på vinnare. När det kommer till sport finns ofta tiotals spelmöjligheter per match: vem gör första målet? Hur många mål blir det i matchen? Vilket lag får första hörnan? Första utvisningen? I vilken halvlek inträffar första straffen? Och så vidare.

En annan klar fördel med att vara uppkopplad är de så kallade flytande oddsen. Fasta odds sätts alltså av en bookmaker innan matchstart och tar hänsyn till sannolikhet, baserat på vad som är känt före matchen. Ett flytande odds utvecklar sig allt eftersom spelet går. För att återgå till exemplet ovan: Real Madrid har överläget i matchens första 15 minuter och det ser ganska brunt ut för BP, men plötsligt får Madrids främste målskytt rött kort. Läget blir ett helt annat, nu är det lite mindre riskabelt att satsa pengar på Brommapojkarna och därmed sjunker oddset.

Bonusar

Som vanligt vill spelsidorna gärna ha dig som kund. Men varför ska du välja den ena sidan framför den andra? Du kan spela på samma spel, till snarlika odds, på flera sidor. Den stora skillnaden är oftast spelsidornas bonusprogram. Vissa sidor erbjuder fina välkomsterbjudanden. Det vanligaste är matchningsbonusar, om du sätter in 1000 kronor på ditt spelkonto så matchar spelsidan din insättning och ger dig 1000 kronor att spela för.

Gratis pengar? Det låter nästan för bra för att vara sant, och visst finns det en hake. För att undvika att du tar din välkomstbonus på 1000 kronor och sticker, så har alla sidor ett krav på att du måste omsätta pengarna ett visst antal gånger. Oftast handlar det om att du ska spela för samma belopp 25 gånger. Du kan läsa mer om bonusar under fliken ”Casinobonus” i menyn här uppe

Vi har samlat ihop marknadens bästa erbjudanden och sammanställt dem här för dig. Så ta chansen och registrera dig och kom igång med bettingen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *